برج های پرشده
برج های پرشده از اصلی ترین تجهیزات فرایندی صنعت نفت،گاز و پتروشیمی است. طرز كار برج هاي پر شده به همان صورت برج هاي سيني دار بوده و تفاوت اين دو برج را مي توان به صورت
زير بيان كرد:
همانطور كه گفته شد در برج هاي سيني دار در فواصل معين صفحات سوراخداري قرار داده شده كه عمل انتقال جرم بين فازها توسط آن تسهيل مي شود. اما در برج هاي پر شده سيني وجود ندارد بلكه تمام برج مي گويند.
پرکن یا پکینگ در برج های پرشده چیست؟
(Packing) از اجسامي با جنس و شكل معين پر شده است كه به اين اجسام پركن پركن ها عموماً بر دو نوع منظم و نامنظم تقسيم بندي مي شوند؛ پركن هاي منظم طي دو دهه اخير بازار عرضه شده اند كه در برخي موارد حتي بر سيني ها نيز برتري دارند.
در اين برج ها نيز همانند برج هاي سيني دار مايع از بالا و گاز از پايين جريان پيدا مي كند. توزيع مايع در برج هاي پركن حائز اهميت بسياري است.
توزیع ناهمسان موجب خشك ماندن برخي قسمت هاي بستر و در نتيجه كاهش راندمان تماس گاز -مايع مي شود .به همين خاطر انواع بسيار متنوعي از توزيع كننده ها توسط سازندگان ساخته و به بازار عرضه شده است. جهت نگه داشتن بستر پركن يك سيني زيرين و براي جلوگيري از انبساط بستر يك سيني بالايي در برج هاي پركن تعبيه مي شود.
همانطور كه گفته شد پركن ها بر دو نوع منظم و نامنظم تقسيم بندي مي شوند كه نوع منظم آن داراي مزاياي
زير است:
-افت فشار بسيار كمتر در مقايسه با سيني ها
-ارتفاع كمتر به ازاء تبادل جرم مساوي با سيني ها
-قابليت پاسخگويي به محدوده وسيعي از دبي مايع
پركن ها بايد داراي خصوصيات زير باشند:
-1 سطح تماس زيادي بين مايع و گاز ايجاد كنند.
-2 افت فشار گاز در هنگام عبور از بستر بايد كم باشد.
-3 از لحاظ شيميايي در مقابل سيالاتي كه بكار مي روند بي اثر باشند.
-4 داراي استحكام باشند تا استفاده از آن به آساني صورت گيرد.
-5 ارزان قيمت باشد.
درباره امید اصغری
زمانی که میخواستم برای کنکور شروع کنم خیلی ضعیف بودم و با حجم بالای مطالب لازم بود تا کسی بهم آموزش بده. رتبه 1 سال 91 بهم درس دادو من در مدت کمتر از ماه همه درس هارو تموم کردم و در نهایت رتبه 8 کنکور شدم. حالا من این امکان رو ایجاد کردم تا همه دانشجویان از سراسر کشور به راحتی آموزش ببینند و کمبودی احساس نکنند.
نوشته های بیشتر از امید اصغری
دیدگاهتان را بنویسید